Travel

Parijs

21 – 25 oktober 1996

Maandag 21 oktober 1996
Om 5.30 uur gaat de wekker. Terwijl het in Oegstgeest regent, gaan we op weg naar Den Haag HS, waar we overstappen op de hoge snelheidslijn naar Parijs. Onze eerste dag in Parijs vullen we met een bezoek aan ‘La Défense’, het “Manhattan van Parijs”, met onder meer de moderne ‘Grand Arche’. Le Grande Arche staat in één lijn met de Arche du Triomphe en de kleine Arche bij het Louvre, met uitzicht over de hele Champs Elysées. ’s-Avonds brengen we een bezoek aan de Champs-Elysées-by-night.

Dinsdag 22 oktober 1996
Nadat we rondgekeken hebben op Boulevard Hausmann zijn we via Place du Tetre naar de Sacre Coeur gegaan. Vanaf het grasveldje – in de zon – kaarten voor het thuisfront geschreven. Vanaf de heuvel waarop de Sacre Coeur staat, heb je een mooi uitzicht over Parijs – tenzij er smog hangt… Verder lopen we door Montmartre en naar Place de La Concorde.

Woensdag 23 oktober 1996
Woensdagochtend zijn we naar Musée d’Orsay geweest. Woensdagmiddag stonden de Tuilleries bij het Louvre en boulevard St. Germain op het programma. Ook zijn we naar Place de la Bastille geweest, met de Opéra en zijn we naar Palais Bourbon gelopen, waar nu de Assemblée Nationale huist. Langs de Seine, naar het Hôtel de Ville, en vervolgens aan de oever van de Seine aan het water in de zon gezeten.

Donderdag 24 oktober 1996
Vandaag zijn we naar Ile de la cité geweest, het centrum van de stad, met de Notre Dame. Vanwege ons bomvolle programma hebben we vervolgens lekker uitgerust in het park bij Galéries Les Halles, een groot ondergronds winkelcentrum. ’s-Middags naar het Centre Pompidou geweest, waar vlak na ons vertrek het museum en het plein ervoor ontruimd werden, waarna een harde klap uit de parkeergarage klonk (???) Verder zijn we naar het Panthéon gegaan in het Quartier Latin. Hier liggen beroemde Fransen begraven. Ook zijn we naar Jardin du Luxembourg geweest, met het gelijknamige paleis, nu zetel van de Senaat.

Vrijdag 25 oktober 1996
De laatste dag wordt besteed aan het kopen van souvenirs, en aan een spelletje Triviant op Gare du Nord – in afwachting van de trein terug. Na de terugreis en krappe aansluitingen op trein en bus naar huis zijn we rond 22.30 uur thuis. Moe maar voldaan na een heel gezellige vakantie.